Het is alweer enige tijd terug sinds de laatste update. Een en ander heeft een tijdje stil gelegen en is er wat rustiger aan gedaan vanwege een aantal altijd onverwachte en ongewenste emotionele en fysieke omstandigheden begin van de maand waar verder niet inhoudelijk op in wordt gegaan, maar waar ik nog wel een stukje drama op los laat. Namelijk dat het soms erg nuttig is om dit soort omstandigheden me te maken. Dood en ziekte horen bij het leven, dat is nou eenmaal zo, en het zet je vaak weer even op het pad van perspectief en zelfreflectie en tegelijk leert dat als je op een moment toch meer gaat nadenken over welke prijs je wilt betalen voor hetgeen je denkt graag te willen hebben. Op een moment loop je jezelf voorbij tot het punt dat zelfverloochening normaal wordt, en das echt niet goed. Voor je het weet verander je in een eenzame narcist met een idee van superioriteit over het plebs die empathie verwacht van de mensen om zich heen maar verder niet in staat is open te staan voor iets anders dan eigen belang.

Maar goed, los van bovenstaand emotioneel trauma genezen de fysieke nu ook erg lekker! Bij het laatste staalslijpwerk bleek er een les te leren zijn die ik graag deel met de geduldige lezers: slijpschijven hebben een houdbaarheidsdatum! Tot 3 jaar na het van de productieband rollen zijn ze goed, daarna wordt het gevaarlijker met de jaren. Ze kunnen namelijk zachter worden, met als gevolg dat wanneer je ze op een snel draaiende machine op een stuk staal zet, de brokken je om de oren vliegen! In mijn geval had ik nog redelijk mazzel, maar was er wel een hompje vlees uit mijn scheenbeen geslagen nadat de schijf vastbrak op een H-balk en omsloeg naar het been. Geen beschadigingen aan bot of pees, dus kwam goed weg, maar echt een schone snee was het natuurlijk niet. Ik zal hier geen foto’s van plaatsen, maar de pret van een oorlogswond die is opgelopen in de strijd tegen het Staal is natuurlijk altijd goed voor een paar anekdotes.

Ondertussen is het bouwen een klein beetje stil komen te staan. Zeker nadat bleek dat een en ander er een stuk slechter voor staat dan gedacht! Er moet zoveel meer worden geïsoleerd dan aanvankelijk aangenomen! De ruimte tussen het bestaande gipsplafond en de vloer erboven is puur veel, wat op zich positief is, ware het niet dat er amper isolatie materiaal tussen ligt! Dat moet dus worden opgevuld. Tegelijk meteen het plafond een klein stukje verlagen zodat alle stalen dwarsliggers er onzichtbaar worden weggewerkt. Smoelt meteen wat fraaier. Maar het heeft een prijs, het plafond komt toch weer een paar centimeters lager uit dan, minder dan 2,70! Het zou nu wel onwijs prettig zijn dat al blijkt dat, wanneer de ruimte tussen de plafond en vloer dermate stevig wordt opgevuld dat het al dermate goede geluidsisolatie oplevert dat de buren geen last gaan hebben van de muziek die wordt gemaakt! Dat zou de oplossing van ruimte-in-ruimte overbodig maken en het daarmee een stuk vlotter kan worden afgerond. Maar eerlijk gezegd, die verwachting is niet groot.

Wat we nu wel hebben, en das best wel een dingetje geweest afgelopen weken, we hebben een definitieve floorplan! Het gaat duidelijk worden hoe de tent eruit komt te zien! Dit wordt een dezer dagen ingetekend en waarschijnlijk opgestuurd naar een professionele studiobouwer die er wat berekeningen op los kan laten waar dan de bouw op wordt aangepast. Dus dat gaat ook de goede kant op.

Tevens hebben we ook een leuke mazzel te pakken! Blijkt dat een van de buren zelf ook bezig is met producties op audiogebied! Er is een bedrijf begonnen die audioboeken maakt! Zij hebben ook zelf een paar vocalbooths gemaakt waar enkel gesproken woord op opgenomen en verwerkt tot bijvoorbeeld audioboek. Bij het bouwen van deze booths hielden ze flink wat materiaal over! Aanvankelijk zou dat worden weggegooid, maar door alle geluk en toevalligheid die het universum rijk is, troffen we elkaar en mocht het allemaal kosteloos naar Kryss! Zij erg blij want de container zou anders behoorlijk snel worden gevuld, en die zijn ook niet goedkoop, plus ze hoefden een stuk minder te slepen en wij blij want steenwol en hout wordt kostbaar! Het is logisch dat als de studio klaar is en de mannen hebben een keer wat meer nodig om tot een product te komen, ze meer dan welkom zijn om hun opnames te komen maken!

En als laatste leuke nieuwtje, de eerste klant van Studio Kryss kan worden verwelkomd! Een leuke groep mensen die voor een select gezelschap een soort muzikaal sjamanistisch ritueel gaan houden. Een groep van 5 mensen gaan hier dan muziek maken om het proces te begeleiden!

Dus al met al best een leuke maand, hoe verrot ie ook begon rammelen we goedgemutst Juli zo binnen!