Met de isolatie in het plafond wordt het tijd om de 2 lagen gipsplaat ertegenaan te zetten. Het is nu nog maar een relatief klein stukje, maar voor een niet-timmerman is dat vlot een kleine uitdaging.

Nadat de eerste plaat ertegenaan was geschroefd, was er daar het lumineuze idee om te zoeken naar een liftje om deze platen naar boven te hijsen en eenvoudiger vast te kunnen zetten. En lang leve Marktplaats! Nog geen paar km bij de Studio vandaan was daar een liftje te koop voor een bedrag waarvoor je het niet zou kunnen huren. En makkelijk dat ie is!!

En met de eerste laag gipsplaat (12,5mm dik) tegen de balken, gaan we voor de tweede laag ertegenaan wordt geplakt eerst de schroefgaten en naden dichtsmeren waar na een vlakschuren de volgende stap wordt aangevangen. Zoals je kan zien lopen de platen niet gelijk en zie je een flink vlak waar geen plaat zit. Das niet erg, de control-room stopt daar. Het wordt geen vreselijk grote ruimte, wat vanzelfsprekend wel wat akoestische problematiek kan opleveren, maar daar is ook weer een mouw aan te passen.

De tweede laag gips!
Hier gaan we op zuinig en hergebruiken de oude gipsplaten die eerder van dit plafond zijn afgehaald. Hier zitten veel beschadigde exemplaren en scheelt het behoorlijk dat er minder terug komen dan er af zijn gehaald. Scheelt toch een behoorlijke hoeveelheid geld! Grondstoffen zijn tweede helft 2021 ontiegelijk duur geworden! Een en ander vanwege een vastgelopen boot in het Suez en qua productie onder andere het afbranden van 2 OSB fabrieken in Europa. De corona-rotzooi hielp ook voor geen meter mee. Timing is everything!

De laatste strook niet gegipst achterin is trouwens een kleine aanpassing aan het ontwerp. De CTRL is ongeveer een meter verder uit de muur opgesteld, waarmee een gang wordt gecreëerd zodat er toch nog een toilet kan komen en tegelijk ruimte is om luchtverversing te monteren. Hoe ik dat ga doen ben ik nog niet helemaal uit.

Dus met de tweede laag ertegenaan, het overmijdelijke afsmeren van de schroefgaten en naden, dan kan er gestart worden met de opbouw van het karkas! Wel blij mee, want dit werk? Spierkracht ontwikkeld op plaatsen waar je niet zou denken ze te hebben!

Tot de volgende update!!