Duurzaam bouwen is het devies met een pogen tot een minimum aan afval te komen. Hergebruik is daar een groot item in.

Dus alle oude rockwool die uit de plafonds is gegaan, wordt nu verwerkt tegen de wanden naar de buren toe. Gezien het raamwerk staat, en er ook alvast een stukje waterafvoer, watertoevoer en een trekleiding is gelegd waarmee dadelijk de elektrische voedingskabel kan worden getrokken voor de nieuwe en eigen groepenkast voor de studio. Gaan we die enorme stapel ouwe meuk lekker even verwerken!

De eerste wandplaat is een spaanplaat geworden. Heeft totaal geen akoestisch effect, maar het is het enige wat momenteel voorradig is en betaalbaar blijft, want het verschil tussen de levering van bouwmateriaal ten opzichte van de vraag is mega groot.

Wederom een concessie, hopelijk niet een om spijt van te krijgen. De Meesters waar ik contact mee heb gehad zijn gek genoeg afwijkend van elkaar. De een vervloekt het spul, de ander is van mening dat het akoestisch weinig verschil maakt. Isolerend daarentegen is het een ander verhaal, als dat de functie moet hebben, dan beter van niet. Als het bedoeld is als versteviging om later makkelijker wat aan de muur te schroeven of de opliggende lagen te bevestigen, niet al teveel mis mee. Dus spaanplaat.

Eenmaal begonnen gaan we door. Dus rondom eerst platen tegen de wanden aanzetten. Meteen de boel verder stellen en zekeren, gezien de frame-sterkte nu pas massieve vormen beginnen aan te nemen, kan dat nu mooi worden gefixed. Nu zien je meteen waarom de rubberen strip van de van pas komt. De plaat kan nu op strip worden gezet en raakt de grond dan ook niet. Want we willen zoveel mogelijk direct contact met de vloer tegengaan! De platen zweven nu bijna boven de vloer.

Nu een en ander reeds wordt gesloten, geeft dat al een leuk idee hoe de ruimte er dadelijk uit komt te zien! Tot de volgende!!