Jaaa!! Want met het lostrekken van het behoorlijke plafondoppervlakte van de opname-studio, kon er een flinke start worden gemaakt met het kraakvrij maken van deze!

In de vorige blog was al te lezen dat er zeker 1 balk behoorlijk krom was getrokken dat ie zelfs tegen een CV leiding aan zat te duwen! Dat willen we niet hebben, dus kijken of dat kreng valt recht te trekken. Denk tevoren van niet, maar als ie maar even van die leiding vandaan kan worden gebogen en gefixeerd zodat ie zeker nog een paar jaar op zijn plek kan blijven. Dat zou wel fijn zijn.

Dus pogen we aan ons streven! Om de balk te kunnen draaien, wat met een lijmklemmetje niet zo 123 gaat lukken, is er een wat stevigere balk tegen de drager aangeschroefd die dadelijk als een hefboom moet gaan dienen. Om de te voorkomen dat de gehele balk gaat torderen, oftewel als we de ene kant gaan draaien, deze aan de andere kant meetwist, fixeren we de boel door balkjes tussen de dragers te leggen tot aan een van de stalen koppelingen van de H balken. Deze zal niet zo vlot meegeven en zal de balk aan de andere kant op zijn plek houden. Hopelijk.

Met de voorbereidingen klaar, gaan we ervoor! Hoop getrek en gesjor, passende balkjes ertussen die bij elke ruk aan de hefboom de balk op de plek moeten houden. En al met al, das redelijk gelukt. Het torderen vond uiteraard plaats, waar nu is gekeken waar het kantelpunt ligt, zodat over de breedte de balk toch zo recht mogelijk blijft liggen waarna deze is gefixeerd. Nadelig is wel dat de balk iets doorzakt, maar zoals het eruit ziet blijft deze nog wel boven het niveau van onderzijde tengel.

Daarbij dan het onvermijdelijke kitten van elke naad en kier! Leuk klusje, maar lang leve de compressor met luchtspuit! Dat werkt zo snel! Spul daarna even een nachtje laten drogen en luisteren wat er nog aan kraken aan de hand is!

Weer een klein mijlpaaltje te pakken, en jazeker! Meer dan de helft is kraakwerend, gat en kiervrij afgekit! Volgende stap, isolatiewol, tengelen en platen.