Met een balkenlaag waar de kraak flink wat is gezakt, gaan we starten met een stukje isolatie, aftengelen en gipsen.

Het mooie van deze helft, anders dan de plafonddikte boven de ctrl-room, deze balken zijn al 24cm dik! Hoeft weinig aan te worden gedaan. Alleen even een dekentje isolatiewol erin, en gezien de lekkere dikke van 22cm alleen maar op rol is te krijgen, bestellen we hier een mooie 80m² van. Klinkt veel, en dat is het ook, maar hoe grappig is het als je kijkt hoe dat wordt aangeleverd wordt, helemaal in elkaar geperst neemt het amper ruimte in! Dat merk je helemaal als je een rolletje opensnijd en de 3,5 mtr 22 cm dikke wol rolt uit elkaar en neemt ook vrijwel meteen de oorspronkelijk vorm aan als een Miss Piggy die haar corset uittrekt. Leuk spul.

Die lange rollen hebben daar dan ook voor- en nadelen. Het is lekker lang, maar tegelijk ook wat aan de ‘slappe’ kant. Platen zijn doorgaans van steviger wat het snijden iets makkelijker maakt en blijft het wat steviger klemmen tussen de balken. In dit geval gaan we starten met een tengel op dubbele afstand. Om de wol op de juiste breedte te maken, laten we de rol de rol en zagen zo’n ding lekker op maat. Sneetje erin en hoppa, 3,5 mtr wol wat er zo in kan! Dat schiet lekker op!

Schiet dus erg lekker op! Nadat de eerste 4 platen ertegen aan zijn gezet, lekker vol in de wol wat ook meteen een enorme impact heeft op de akoestiek, en dus hoop geeft dat het allemaal ook best vlot goed komt lopen we tegen een kleine vertraging op. Weer zo’n waterding wat de boel vertraagd! Het is de aanvoer van de brandhaspel van de bovenburen. Deze moet er natuurlijk terugkomen. De oude was verwijdert destijds daar ie a: onder het gipsplafond liep en b: sowieso al geknikt en geknakt her en der lekkage corrosie liet zijn. Dit keer wordt de pijp keuring tussen de balken verwerkt. Mooi onzichtbaar, met nette rechte stukken koper en een afsluiter aan de aftakking met een terugslagklep om zoveel mogelijk te voorkomen dat er legionella kan optreden. Dus effekes de opname doen, inkopen die rommel en loodgieteren met die handel! Daarna alvast wat tengels er aan, kan de wol doorgaan.

Voor nu wel even klaar met deze zijde van de studio. Het materiaal begint op te raken en de emmer met centen is ook goed als leeg. Met wat er nog ligt aan hout en gips pas ik nu liever toe in de ctrl-room. Als die dadelijk goed als klaar is, kan deze al enigzins worden ingericht en kunnen de mix en productie opdrachten eindelijk worden aangevangen.