Met een tekort aan materiaal is het even prio’s stellen en daar er nog een shitload aan materiaal nodig is om de opname studio gereed te krijgen, kiezen we ervoor om de ctrl-room zo ver als mogelijk af te ronden met wat er nog is. En hoe leuk! Er is zowaar een hulptrooper om te assisteren! M’n pa komt even een handje toesteken om te helpen met zware werk 😉

En wat we hebben zijn dikkere varianten balkjes die moeten dienen om het plafond van de ctrl-room te kunnen dragen. Er is een al een balkje ingezet om de luchtslang naar de opnamestudio te verwerken, daar hangen we nu ook nog even een paar bij. Rustend op de dwarsliggers van de wanden, vastgeklemd tussen de uitgezaagde sparing tegen het omvallen, krijgen een idee met welke hoogtes we gaan werken. Een aanvankelijk idee in plaats van een recht plafond met een tandvorm te werken is afgezien. Te veel werk en door gebrek aan ervaring ook niet de juiste voorbereiding getroffen bij het stellen van de wanden om deze te kunnen opvoeren. Achteraf had het wellicht wel gekund, maar ja. Hoe dan ook, de balken laag!

Met de balken op de plek wordt het zichtwerk aangevangen. Het dichtleggen aan de bovenzijde!

Starten met het opleggen van de gipsplaten. Deze laten zich uiteraard wat lastig vastschroeven vanaf de onderkant, ruimte om van bovenaf een schroef in te draaien is er ook niet. Dus leggen we er, ook in het kader van massa, een laag spaanplaat bovenop! Deze kan mooi door de balk heen met een lange schroef tegen de balk worden aangetrokken en klemt de gipsplaat mooi strak ertussen. Vervolgens kunnen de gipsplaten tegen de spaanplaat aan worden gedraaid met gipsschroeven.

Met het plafond al grotendeels dicht, is het al opletten qua frisse lucht. Er zijn natuurlijk nog wel openingen, maar met de deur dicht merk je al heel snel dat het vlot benauwd kan worden evengoed.

Nu het plafond er voor de helft op ligt, vullen we de ruimte tussen de balken aan de wand zijde op. Dat sluit sowieso de ruimte goed af, en verstevigd de balken een beetje meer en trekt de balken recht waar sommige niet helemaal haaks op de wand rusten.

Boven de schuine hoeken waar de monitoren dadelijk in komen te zitten, is min of meer express ruimte gehouden. Aan de binnenkant van dit schot wordt het dadelijk ook nog volledig opgevuld met isolatiewol waarna er een achterwandje wordt opgetrokken in het verlengde van de venster-wand. Als dat er eenmaal inzit, de achterkant dan ook is gesloten, moet er alleen nog wat wol tussen de balken, een tengel en een gipsplaat op, dan kunnen we eigenlijk wel stellen dat de ctrl-room bouwkundig wel klaar is!

Wat dan rest is afwerken, want het ook wil ook wel wat, wellicht dat er een stucadoor wordt gezocht om de ruimte rondom glad af te werken, of de economische besluitvorming te volgen en zelf zo netjes mogelijk te smeren en er een rol vlies tegenaan te plakken en een paar lagen latex te rollen. Wat van die dempende vloerplaten leggen en daaroverheen kiezen voor een leuk tapijtje ofzo. Om hier een knetterdik parket te leggen is misschien niet de handigste. Absorptie zal het nieuwe toverwoord worden voor deze. Ohja, de techniek ook niet vergeten.

Telling: 1 gipsplaat, 4 spaanplaat, 3 plafondbalken 480×110.. tis karig.