Nu we weer wat zijn opgeschoten met de ctrl-room, willen we toch ook wel weer wat ruimte creëren want die enorme stapel isolatiewol mag wel ietsjes minder worden!

Wat ook motiveert is het feit dat we nota-bene al huurders hebben die de play-space gebruiken voor een dag vol warmte in deze steeds kouder wordende tijden met native rituelen, meditatie en muziek. De Pillars of Light doen mooie dingen. Dus ook om hun te helpen om deze zo mooi en puur te maken, zetten we wat werk in om het plafond te vullen en daarna zsm te sluiten. Ook de wanden moeten eraan geloven, het is nu natuurlijk nog steeds een ruwbouwstaat en het zou fijn zijn, als de Goden het willen, om vlot iets moois neer te zetten.

De wol is 20cm dik, en het blijft verbazingwekkend hoe geluid zich gedraagt met relatief weinig veranderde omstandigheden. Uiteindelijk is dat toch weer terug te brengen tot natuurkunde en is het allemaal zelfs te berekenen. Geluid is een trilling die onze oren waarnemen vanwege luchtdruk. Hoe harder een trilling wordt opgewekt, hoe meer lucht er wordt verplaatst, hoe harder wij het waarnemen. Hoe stop je lucht? Nou, als je niet wil dat het gaat kaatsen, zeker niet loodrecht naar zichzelf want dat levert een versterking op die als chaos wordt ervaren, ga je absorberen. En poreus materiaal doet dat, deze isolatiewol neemt dus behoorlijk wat luchtdruk op en daar hoor je dan de gevolgen van.

Trouwens tussendoor nog een stukje elektriciteit meegepakt. De studio krijgt een nieuwe elektrisch installatie met een eigen groepenkastje. Voor de veiligheid is de groepenkast voorzien van een zogenoende overstroombeveiliging (OSB). Een apparaatje die fungeert als een soort bliksemafleider vanuit het stroomnet. Als er om wat voor reden dan ook een keer teveel spanning door de installatie wordt gestuurd, vanuit de aanbieder of een stukje blikseminslag verderop die middels het verspreidingsveld toch nog even de installatie insluipt, zal de tech in deze apparaatjes deze opslokken en voorkomen dat de aangesloten apparatuur, weet ik veel, ontploft ofzo.

De module met die rood/groene strepen eronder is zo’n OSB. Die vierkante gaatjes zijn een venster waaronder een detector zit die aangeeft wanneer ze zijn aangesproken. Wanneer zo’n element zijn werk heeft gedaan, is dat eenmalig en moet de unit worden vervangen.

Maar goed, volgende stap. Gipsen!