Ja, wtf is dat voor een titel. Lekker laten gaan, probeer het te lezen in zo’n drents/gronings achtig accent. Waarom? Klinkt leuk 😉

Maar goed, even terug hebben we het een en ander aan wol in de plafonds geknikkerd, tijd om weer eens wat gipsplaatjes te gaan schroeven. Aansluitend ook meteen heel erg benieuwd hoeveel contactgeluid er dan nog over is van de bovenburen. Helemaal geluidsarm krijgen we het niet, dat heeft te maken met het feit dat de buren simpel wat tapijttegels los op de houten vloer heeft gelegd, zonder enig dempingmateriaal eronder. Dus als er iemand met zware tred loopt, of hakjes worden gedragen, hoor je dat eenvoudig door alles heen.

Maar we gaan sluiten!!

Helaas spontaan vergeten om wat foto’s te knallen, dus hier dan een prentje van een grotendeels gesloten plafond in de opnameruimte. En ook hier merk je meteen weer de impact op de akoestiek.

Nu we weer wat ruimte hebben gecreëerd, kunnen we weer bij de materialen om ook verder te gaan met het plafond in de ctrl-room. Nu het deksel erop ligt en de kieren zijn dicht gesmeerd, gaan we verder met een volgende laag isolatiewol tussen de balken. Dit keer rockwool wat we kunnen pakken van de enorme stapel die uit het oude plafond is gekomen en natuurlijk gesponsord door onze buren.

En natuurlijk aansluiten weer een gipsplaatje ertegenaan.

En ook wederom, met de gipsplaten ertegen aan is daarmee het ruwe bouwwerk aan de binnenzijde van de ruimte zo’n beetje klaar!! Das toch ook wel weer een mijlpaaltje hoor. Dadelijk wel die kieren even dichtsmeren, dan wordt het zeker luchtdicht.