Tegen het einde van het jaar toch nog een kleine mijlpaal gesteld. Zou fijn zijn om iets technisch af te hebben!

Deze update is gezelligerwijs de eerste van dit jaar, ik heb er een tijdje even niks aan gedaan. Het energiepeil is wat aan de lage kant. Winter, het werk overdag en dan ook nog eens de studio wil nog wel eens zorgen dat er een malloot met een stuk gereedschap om spijkers te slaan voor de deur staat. Dus even een paar tandjes omlaag. En dat blijkt vrij lastig!

Dus even flink doorgehaald met werken aan de productieruimte! Met het plafond erin meteen erna gestart met het dichtsmeren van de naden en kieren. Oneffenheden wegschuren en proberen het een redelijk strak geheel te maken voor een laagje saus. Helemaal perfect hoeft het niet. De wanden worden voor een groot deel gevuld met akoestisch materiaal zoals absorbers en diffusers met uiteraard ook een hoeveelheid synths en rackgear.

Het is trouwens wel prettig dat de boel zo wat dichter is, het is toch nog behoorlijk koud zo! Ondanks een redelijk zachte winter, kan de wind behoorlijk snijden! De gaten die maanden geleden zijn geboord laten natuurlijk flink wat tochten en dat voel je behoorlijk! Niet echt prettig als je stil gaat staan.

Maar door!
Want met de gaten en kieren allemaal dicht, leek met het me kek om er direct een laag wit tegenaan te sauzen. Lokaal een emmer gebroken witte latex ingekocht en de boel lekker volgesmeerd!

En donders wat knapt dat op! Maar wel meteen een mooie les geleerd. Hergebruik van materiaal is leuk en duurzaam enzo, maar als het eenmaal is beschadigt, dan ga je dat merken! Waarvan het leek dat iets heel was, bleek er toch wel een gat te zitten. Als ik ergens toch wat zuinig ben geweest met vullen en smeren, heeft latex geen fractie medelijden met je! Goed om te weten. Maar nondeju begint het ergens op te lijken! Mijlsteen gehaald!

Maar we gaan door! De zijwand van de opnameruimte die we eerder hebben losgehaald, mag gesloten worden. Het is slechts een enkelplaats gipswandje nu, en niet overal even stevig. Tegelijk hadden we ook nog niet het gehele plafond gesloten, en dat mag nu ook wel dicht. Dus zogezegd, zo gedaan.

Voor de wand weer wordt afgewerkt met wol en gips, zaten we nog even met een paneel die achter het kozijn leek door te gaan. Bedenk dat een massieve plaat spaan is van 4,5 cm dik en amper door te komen! Hoe blij dat dit toch een geheel paneel bleek te zijn en hooguit 5 mm doorstak achter het kozijn!

Helaas ook hier wat zuinig geweest met foto’s maken. Tijdens het afwerken van het plafond en de wand liep het al flink in de late uurtjes, dan gaat het op een moment eenvoudig over op de automaat en denk je niet aan prentjes en websites en blogs enzo. Maar ga er maar vanuit dat het er strak en netjes uitziet nu 😉

Mocht je je nu ineens afvragen waarom ik tegen deze wand geen houten platen heb geschroefd want etc etc?
Nou, daar zat een klein wik/weeg element aan vast. Als de tent dicht is, zal er op een moment toch frisse lucht naar binnen moeten. De vents en leidingwerk is al grotendeels in huis. Nu heb ik bedacht dat ik dat leidingwerk ideaal langs deze wand kan leiden. De luchttoevoer zal waarschijnlijk toch ook een aftakking krijgen naar de opslag aan de andere kant van de stenen wand. Er is een kans dat daar een paar losse ruimtes worden gemaakt en gaan dienen als bvb drum of vocal booth, dan is het wel prettig dat daar ook wat zuurstof komt.

Nu zit je dan met een stuk lelijk leidingwerk langs die wand. Dat kan worden afgewerkt met een koof, dat trouwens sowieso, want er komen dan een paar aftakkingen voor de inlaatroosters. Onder deze koof was er nu het plan om daar kastruimte te gaan maken! Het kost me iets minder dan 40cm aan die zijde, maar het levert een hoop plankenruimte op voor de opslag van instrumenten en dergelijk. Met schuif- of een slim klapdeuren systeem kan dat dan mooi worden afgesloten. Levert dat ook meteen een oplossing op om daar een corner te maken waar de andere liefde een plekje kan krijgen, de collectie games en consoles met een TV om er te kunnen spelen. Yep, guilty, mag soms graag de wereld redden van moffen of buitenaards gespuis door deze aan flarden te knallen. Sorry 😉

Ohja, nog 1 ding.

Gelukkig nieuwjaar!! Voor zover van toepassing in deze afgrijzelijke periode van ziekte en verdrukking. Op naar betere tijden!